Blinit Krapihovissa

Ajankohtaista

Blinipöytä Krapihovissa

Talven perinteitä noudattaen blinipannut tirisevät Krapin keittiössä heti tammikuun alusta aina maaliskuun lopulle.

Krapilla blinit paistetaan perinteisesti rapeiksi kirkastetussa voissa, vanhoissa kuumissa valurautapannuissa.
Taikinajuuri hapatetaan hyvissä ajoin ja sen perustana ovat hyvät luomujauhot niin tattarista kuin vehnästä.
Talvisten tuhtien blinien seuraksi tarjoamme mätejä sekä runsaan määrän herkullisia blinin lisukkeita jokaiseen makuun. 
Lisäksi talviseen tunnelmaan sopii palvaamamme Krapin Palvaamon lihat sekä talviset salaatit ja keitot.

Kaikki pöydän tuotteet ovat täysin laktoosittomia.

- lounas -

Blinejä & mätejä Ravintola Krapihovissa
2.1. –  28.3.2017

Katamme blinit, mädit ja talven muut herkut noutopöytään Ravintola Krapihovin ruokasaliin
neljä ateriaa

koko lounas 39,50e/ma-la

alkuruoat ja jälkiruoat 28,00e/ ma-la
keitto, lämminruoka ja jälkiruoka 28,00e/ ma-la
jälkiruoat 10,50e,
lapset 18,50e/ 5-12hlö & alle 5v ilmaiseksi

 esimerkki yhden päivän lounaskokonaisuudesta, keitto ja pääruoat vaihtuvat päivittäin

Talven kylmistä vesistä
Siian mätiä ja kirjolohen mätiä
Blinejä ja voisulaa
Punasipulia, smetanaa, suolakurkkua,
hunajaa, kanamunaa Sienisalaattia
Sokeri-suolattua lohta ja puolukkakastiketta
Sinappimarinoitua savusilakkaa
Kermaista haukimureketta ja öljyssä säilöttyä purjoa

Metsien kätköistä, Krapin kellarista ja Palvaamosta
Maa-artisokkavanukasta ja marinoituja tatteja
Krapin fasaaniterriiniä ja viinimarjahyytelöä
Krapin palvihärkää ja talven säilöttyjä valkosipulin kynsiä
Paahdettua kaskinaurista ja hunaja-sahramikastiketta
Marinoitua ruusukaalia ja porkkanaa, uunipunajuuria ja karpaloa
Selleri-savujuustosalaattia
Punasalaattia, pähkinää ja omena-vinaigrettea

 Krapin maalaismakkaraa, sinappia ja puolukkasurvosta
peruna-papukeittoa &
Krapin luomuleipiä ja voita

(keitto vaihtuu päivittäin)

Lämmin pääruoka vaihuu päivittäin
maanantai / linnut, riistalinnut; fasaani, hanhi ja viljakalkkuna
tiistai /possu; ylikypsää possua - lihaa maukkaimmillaan
keskiviikko / nauta; suomalaista naudanlihaa vuodenajan mukaan
torstai / karitsa; Haudutetut paistit kotimaisesta karitsasta
perjantai / kala; tuoreita kalaelämyksiä kotimaisesta saaliista, kirjolohi, made ja siika
lauantai / riista; perinteisiä reseptejä Krapilta ja maailmalta peura, poro ja härkä
(kasvisruokavaihtoehto tarjoillaan lautasannoksena)

Jälkiruoat jälkiruokapöydästä
Karamellivanukasta ja mesimarjahilloketta
Tumma-suklaakarpalokakkua ja pikkuleipiä
Kahvia ja teetä

Tervetuloa! p.09-274841  / www.krapi.fi
Pidätämme oikeuden muutoksiin

Blinibuffet iltaisin 42e/hlö

Katamme
ma-pe -iltaisin klo 17-22.00 ja
la-iltaisin klo 17-20
Ravintola Krapihovin ruokasaliin
talvisten tuhtien blinien ja mätien lisäksi suomalaisia kaloja ja lihoja sekä salaattia.

Talven kylmistä vesistä
Siian mätiä
Muikun mätiä
Kirjolohen mätiä

Tirisevältä pannulta
Blinejä ja voisulaa
Punasipulia, smetanaa, suolakurkkua, hunajaa,
kanamunaa ja sienisalaattia

Sokeri-suolattua lohta ja puolukkakastiketta
Sinappimarinoitua savusilakkaa
Kermaista haukimureketta ja öljyssä säilöttyä purjoa

 Metsien kätköistä ja Krapin kellarista
Maa-artisokkavanukasta ja marinoituja tatteja
Krapin fasaaniterriiniä ja viinimarjahyytelöä
Krapin palvihärkää ja talven säilöttyjä valkosipulin kynsiä
Paahdettua kaskinaurista ja hunaja-sahramikastiketta
Marinoitua ruusukaalta ja porkkanaa, uunipunajuuria ja karpaloa
Selleri-savujuustosalaattia
Punasalaattia, pähkinää ja omena-vinaigrettea

Punajuurikeittoa
(keitto vaihtuu päivittäin)  
Krapin maalaismakkaraa & sinappia ja rosmariinipuolukkaa

Krapin luomuleipiä ja voita
Suomalaisia pientilajuustoja  &
Kardemummalla maustettua porkkana-tyrnihilloketta&
hillottuja päärynöitä

Omena”sarlotkaa” & vaniljakastiketta
( paistettu omena-leipäkakku )
Pikkuleipiä ja kinuskikaramelleja
kahvia ja teetä